Hoe ziet jouw toekomstige baan er uit?

De procesoperator is de mens achter de machine! Operators controleren de stappen in het proces en zorgen samen voor een goed eindproduct. Je hebt verschillende taken: je controleert de voortgang van het productieproces van de fabriek waar je werkt en je grijpt in als dat nodig is.

Ook voer je controles uit op de installatie zelf. Klein onderhoud voer je zelf uit en groter werk wordt door de onderhoudsafdeling gedaan. Als de fabriek gestart of gestopt moet worden doe jij dat.

De procesoperator werkt vaak in een volcontinudienst (twee- of meer ploegendienst). Dat betekent dat je ook regelmatig 's avonds en in het weekend je handen uit de mouwen moet steken. Maar daardoor heb je wel weer vrij op andere dagen en je hebt meer vakantie. En... je verdient beter als je 's avonds, in het weekend of op feestdagen werkt!

Het beroep procesoperator kun je op verschillende niveaus uitvoeren, afhankelijk van de opleiding die je gevolgd hebt. Hoe hoger het niveau, des te meer taken en verantwoordelijkheden je hebt. Als je veel ervaring hebt of een extra opleiding volgt kun je bijvoorbeeld doorgroeien naar hoofdoperator of ploegleider.

Aanmelden

Heb jij interesse in een leerwerktraject in de technische of industriële sector?

Meld je aan