Onze historie

SWA in 1985: het succesvolle begin

1985: SWA (Stichting Werkgelegenheid Amsterdam) wordt opgericht door grote industriële werkgevers (Stork, Sigma Coatings, Solvay Duphar, GTI) en de Industriebond FNV, CNV en de Unie. Het doel van SWA is om de industriële werkgelegenheid in en rond Amsterdam te versterken. Dit is al snel een groot succes. SWA werkt als één van de eerste bureaus met de ‘poolconstructie’: vanuit deze pool worden vakkrachten als lassers, scheepsbouwers en metaalbewerkers in hun bedrijfstak ingezet.

1995-2005: Scholing, Werk en Advies

De naam SWA betekent nu Scholing, Werk en Advies. SWA is inmiddels een bureau dat méér doet dan mensen uit arbeiderspools inzetten. Uitzenden, werving en selectie, outplacementbegeleiding en leerwerktrajecten: ze behoren nu tot de dienstverlening van SWA. Door mensen uit te zenden én te scholen, leidt SWA de beste vakkrachten op.
1998: SWA is nu een BV en ontwikkelt detacherings- contracten mét bijpassende arbeidsvoorwaarden. Hiermee is SWA een echte trendsetter.

2005-2017: SWA biedt vele personeelsdiensten. SWA Werkt.

SWA heeft vestigingen door heel Nederland en bestaat uit onderdelen die nauw met elkaar samenwerken. Vanuit het brede dienstverleningspakket biedt SWA de meest flexibele en duurzame oplossing op personeelsgebied. SWA verliest hierbij nooit zijn maatschappelijke betrokkenheid uit het oog. Met zijn nieuwe website, zijn dienstverlening én betrokkenheid is SWA klaar voor de toekomst. Voor zowel een tijdelijke uitzendkracht, scholing, detachering, vakkrachten, HR-diensten of duurzame inzetbaarheid: SWA werkt!

2018: Overname door Luba Uitzendbureau

Luba Uitzendbureau heeft SWA overgenomen. SWA is per 1 januari 2018 geïntegreerd in Luba Procestechniek en opereert vanuit Heerhugowaard. De overname betekent voor Luba een versteviging van haar positie binnen de technische en industriële sector.

Ons uitgangspunt is om een succesvolle partner te zijn voor zowel kandidaten als opdrachtgevers in de procesindustrie.

Terug

Wij willen je graag helpen

Of het nu gaat om Uitzenden, Detacheren, Werving & Selectie of Payroll. Maar ook HR-dienstverlening en leerwerktrajecten zitten in onze portefeuille. Wat kunnen we voor jou doen?

Bekijk al onze diensten