Ik ben nog lang niet uitgeleerd

“Als monteur van systeemwanden en plafonds heb ik jaren zelfstandig in de bouw gewerkt. Omdat de markt onder druk kwam te staan en het steeds moeilijker werd om het hoofd boven water te houden, besloot ik op zoek te gaan naar werk dat meer zekerheid kon bieden. Aangezien ik affiniteit heb met techniek en er volop werkgelegenheid is in deze sector, ben ik via de LOI begonnen met een cursus werktuigbouwkunde. 

De ideale mogelijkheid

Toen ik daar bijna klaar mee was, kwam ik een advertentie van Luba/SWA Procestechniek tegen: een leerwerktraject voor een servicemonteur elektrotechniek procesindustrie. Precies waar ik naar op zoek was. Na een stevige sollicitatieprocedure, met ook een dag proefdraaien, kon ik aan de slag bij Albert Van Zoonen. Het is een fulltimebaan, met cursussen in de avonduren. Het werk is uitdagend en veel van mijn kennis en ervaring komt daar bij elkaar. In tegenstelling tot in mijn vorige werk, waarin ik het plafond al bereikt had.

Nog lang niet uitgeleerd

De begeleiding van Luba/SWA Procestechniek is prima. Een 34-jarige als ik hoef je niet meer achter de vodden te zitten om de opleiding op schema te houden, maar Luba/SWA Procestechniek komt regelmatig langs om de voortgang te bespreken. Ook de begeleiding vanuit Albert Van Zoonen is geweldig: collega’s staan klaar om me iets te leren en mijn praktijkwerkplekbegeleider neemt zijn taak heel serieus. Nu de opleiding bijna is afgerond, hoop ik hier op een vaste aanstelling. Ik heb een geweldige kans gekregen om me te ontwikkelen en daar hoop ik nog mee door te gaan, want ik ben nog lang niet uitgeleerd.’