De leerlingen functioneren prima in de praktijk

Als het zo doorgaat en mede afhankelijk van plaatsingsmogelijkheden, heeft de vestiging in De Meern van chemieconcern BASF er over een jaar wellicht een goede mechanische monteur en een goede E&I-monteur bij.

“Het mes snijdt aan twee kanten. We geven mensen die we met hun huidige opleiding en ervaring niet snel zouden aannemen graag een kans om hier al werkend een vak te leren. Voor ons is het ook interessant, want het is lastig om technisch personeel te vinden. Er komen steeds minder mensen van de opleidingen. We komen dus graag in contact met mensen die het vak willen leren.

De leerlingen van Luba/SWA Procestechniek functioneren prima in de praktijk
Ruim een jaar geleden gingen wij in zee met Luba/SWA Procestechniek voor het leerwerktraject voor allround servicemonteur. Luba/SWA Procestechniek selecteerde twee kandidaten, die we allebei konden plaatsen; eentje richting elektrotechniek, de ander naar werktuigbouw. De tussenstand na een jaar is goed. Beiden hebben hun eerste opleidingsjaar succesvol afgerond en ze functioneren ook prima in de praktijk.

Over het project als geheel ben ik tevreden
Luba/SWA Procestechniek plaatst niet alleen leerlingen, maar maakt ook veel werk van de begeleiding. Ook al is de theoretische opleiding niet specifiek op BASF gericht, hun basis is voldoende om zich het vak 'on the job' eigen te maken. We weten niet hoe de personeelsbehoefte over een jaar is. Maar als de monteurs zich zo blijven ontwikkelen, sluit ik een vaste baan bij ons niet uit. Kan Luba/SWA Procestechniek weer genoeg interne begeleiding bieden, dan hebben we voor een volgende lichting ook belangstelling. Zo’n investering doen we graag.”