Leerwerktrajecten voor allround servicemonteurs

In het kader van het leerwerktraject voor allround servicemonteur, is bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) een leerling aan het werk die het vak leert van een oudere collega. Wil Rotlieb: “We doen hieraan mee omdat het een goede manier is om jonge monteurs te vinden. Steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding in de techniek, omdat ze denken daar geen goede baan in te kunnen vinden. Lastig voor HHNK, want een aantal monteurs gaat de komende jaren met pensioen.

Wij stellen hoge eisen aan de opleiding
Vroeger haalden we nog weleens mensen binnen die bij Hoogovens hadden gewerkt, maar we stellen steeds strengere eisen aan de opleiding. Stilzitten is dus geen optie. Daarom is het waterschap met Luba/SWA Procestechniek in zee gegaan om via een leerwerktraject een allround onderhoudsmonteur op te leiden, met elektrotechniek als specialisatie.

Leerling komt goed uit de verf
De leerling is gekoppeld aan een ervaren monteur, die bijna aan het eind van zijn loopbaan is gekomen. Hij vindt het ontzettend leuk om dit te doen. En het is heel mooi om te zien hoe de leerling steeds beter uit de verf komt en zich het vak eigen aan het maken is. Als het zo doorgaat, hebben we er straks een goede monteur aan.