Luba/SWA Procestechniek levert fantastisch resultaat

“Het is voor ons heel lastig om goed personeel te vinden. Als producent van snacks hebben we zeven monteurs in dienst en dat betekent dat technici hier echt alles moeten kunnen. Van werkzaamheden aan de elektra, tot aan fijne elektronica, mechanica, hydrauliek, koeltechniek, pneumatiek en ga zo maar door. Nog los van het matige niveau van het hedendaagse technisch onderwijs: iemand met zoveel specialisaties pluk je niet zomaar van de straat.

Goede ervaring vanuit het verleden
We moeten dus zelf iemand opleiden. De ervaring leert dat het vijf jaar duurt voordat een nieuwe monteur vertrouwd is met de werkzaamheden. We hebben wel geprobeerd om geschikte mensen te vinden, maar dat was geen succes. Het leek ons daarom beter om te kiezen voor een leer-werktraject. Vanuit goede ervaringen uit het verleden hebben we besloten hiervoor in zee te gaan met Luba/SWA Procestechniek.

Fantastisch resultaat
Dat is een goede keus gebleken. Luba/SWA Procestechniek heeft een aantal kandidaten voorgedragen voor het leerwerktraject. We hebben gesprekken met hen gehad en ze hebben elk een halve dag meegedraaid in het bedrijf. Met één kandidaat, Jeroen Tijssen, klikte het op alle fronten. Hij heeft de juiste capaciteiten en past goed in het team. Inmiddels is hij bijna klaar met de opleiding en dan heeft hij zijn diploma mbo3 servicemonteur elektrotechniek procesindustrie op zak. Ik hoop dat hier tot aan zijn pensioen blijft!

De begeleiding vanuit Luba/SWA Procestechniek was helemaal top. Ze staan altijd klaar als er iets is en hebben daarbij aandacht en gevoel voor de mens. Kortom: een goede samenwerking met een fantastisch resultaat.”