Een gouden greep: Leerwerktrajecten voor logistiek procesoperators

De vraag naar logistiek procesoperators blijft de komende jaren bij Eurotank BV in Amsterdam stabiel, het aanbod is minimaal. Volgens Wout Wenselaar is hier het leerwerktraject dan ook een gouden greep.

“Als ik in Rotterdam op zoek ga naar logistiek procesoperators, krijg ik veel respons op de vacature. Hier in Amsterdam is dat een stuk minder. Van de vijftig operators die werken bij Eurotank - onderdeel van VTTI - nadert een deel de pensioengerechtigde leeftijd. In Amsterdam is deze sector relatief klein en dus niet aantrekkelijk voor opleidingsinstituten om daar iets op te zetten. Ik ben dan ook zeer te spreken over het initiatief rond het leerwerktraject voor logistiek procesoperator.

De leerling kan al snel meelopen
En nog belangrijker: ik ben ook blij met de uitwerking. Er is wel kritiek dat de opleiding nog wat te breed is, maar die deel ik niet. Het is goed dat er ook aandacht is voor algemene ontwikkeling. Ik zie dat een leerling al heel snel kan meelopen. Hij pakt de praktijk snel op, doordat hij de theorie ook kent. Het scheelt als iemand bijvoorbeeld inzicht heeft in drukverschillen die ontstaan als een product wordt verpompt. Het valt ook niet mee om een terminal te leren kennen met 240 tanks en kilometers leiding.

Bij de volgende lichting is Eurotank zeker weer van de partij
In ieder geval voor vier mensen die hier al werken, maar nog geen diploma logistiek procesoperator hebben. Maar waarschijnlijk ook wel voor een of twee nieuwe leerlingen via het leerwerktraject.