Leerwerktrajecten zijn pure noodzaak geworden

“We doen al zaken met Luba/SWA Procestechniek sinds de organisatie in de jaren ’80 als stichting in het leven werd geroepen. Toen nog om mensen aan het werk te helpen die in de haven moesten afvloeien. In het begin was onze deelname vooral een kwestie van sociaal beleid. Inmiddels zijn de leerwerktrajecten pure noodzaak geworden, om op deze manier mensen in de sector binnen te halen.

Afspraken met Luba/SWA Procestechniek over de inhoud van de opleiding
Dat is ook de reden geweest dat we een paar jaar geleden bij Luba/SWA Procestechniek hebben aangeklopt om ook voor Vapro B een traject op te zetten. Door als sector mensen te werven en op te leiden, kunnen we voorkomen dat we mensen bij elkaar weghalen. In de Regionale Adviescommissie Procesindustrie in Noord-Holland, waar ik zes jaar voorzitter van ben geweest, konden we goede afspraken maken over de inhoud van de opleiding. De procesindustrie in de regio is namelijk nogal divers. 

Luba/SWA Procestechniek is gegroeid, de gedrevenheid is gebleven
De uitvoering van het project is bij Luba/SWA Procestechniek in goede handen. De meerwaarde van Luba/SWA Procestechniek is dat de consultants de sector en de regio als hun broekzak kennen. Luba/SWA Procestechniek is nu een professionele en commerciële organisatie, de gedrevenheid is gebleven. Luba/SWA Procestechniek promoot de procesopleidingen, zoals bij de Week van de procestechniek, de Human Capital Agenda van de chemie en de voorlichtingen bij het UWV. Hun manier van benaderen maakt het verschil, mensen werken er met passie.