Van activiteitenbegeleider tot laborant, met het leerwerktraject van Luba/SWA Procestechniek

“Toen ik van school kwam, vond mijn moeder dat ik maar voor de zorg moest kiezen, want daar zou altijd wel werk zijn. Ik ben gediplomeerd als activiteitenbegeleider en ik heb overal gewerkt: in de ouderenzorg, in een hobbywinkel, in de kinderopvang en ik heb de Pabo geprobeerd. Ik zat nergens écht op mijn plek.

Persoonlijk en niet zo stijf

Op school had ik altijd al belangstelling voor natuur en techniek. Toen mijn zus mij wees op een leerwerktraject van Luba/SWA Procestechniek voor laborant, is het balletje gaan rollen. Ik heb me aangemeld bij Luba/SWA Procestechniek en dat is de beste stap die ik heb kunnen zetten. Het is in één woord geweldig: het contact met Luba/SWA Procestechniek is heel prettig, persoonlijk en zeker niet stijf ofzo.

De carrièreswitch die ik nodig had

Ik kwam terecht bij Albemarle Catalysts in Amsterdam. Daar houd ik me bezig met katalysatoren die nodig zijn om olie te raffineren. Wie kon vermoeden dat ik ooit zo enthousiast zou kunnen worden over zoiets als olie? Ik ben zó blij dat ik verlost ben van de 'snotneuzenindustrie'. Mijn leven is geworden zoals ik het hebben wilde. Deze carrièreswitch had ik nodig. Mijn moeder begrijpt het inmiddels ook wel.