Een opleiding tot procesoperator via Luba/SWA Procestechniek

“Ik heb jaren in de horeca gewerkt, maar wilde op een gegeven moment wat anders. Je hebt er geen perspectief, tenzij je zelf een zaak begint, maar daar voelde ik niets voor. Dus ik ging op zoek naar iets anders. Na een korte periode zonder werk hoorde ik via via van het project van Luba/SWA Procestechniek, waarbij mensen worden opgeleid tot procesoperator. Het bleek een heel breed vak te zijn. Ik kwam erachter dat het voor mij misschien ook een opstapje kon zijn om naar de HTS te gaan. Dus het leek me wel wat.

Als er een keer iets is, heeft Luba/SWA Procestechniek daar begrip voor

Na een toelatingstest kon ik aan de slag met de opleiding voor operator Vapro B. Ik werkte in de praktijk en ging ook drie weken aaneengesloten naar school. Luba/SWA Procestechniek plaatste mij bij één van de bedrijven van mijn voorkeur, waar ik de opleiding met succes heb afgerond. De verstandhouding met Luba/SWA Procestechniek is prima. Als er een keer iets bijzonders is, toont men daar begrip voor. En alles gaat soepeltjes.

Ik wil nu nóg verder gaan doorleren

Toen ik een keer mijn urenbriefje niet kon inleveren, kon ik de gegevens telefonisch doorgeven. Het briefje kwam later wel. Dat werkt wel zo prettig. En Luba/SWA Procestechniek blijft zich inzetten. Toen ik na het afronden van mijn opleiding niet bij het bedrijf kon blijven, had Luba/SWA Procestechniek snel een nieuwe baan gevonden bij Oxea. Daar ben ik nu gedetacheerd. Het is leuk werk en ik kan het nog lang doen. Wel blijf ik op zoek naar nieuwe uitdagingen. Ik wil Vapro C gaan doen en misschien ook nog wel HTS, maar niet alles tegelijk.”