Leerwerktraject in de werktuigbouw

“Na een jaar als profvoetballer in het buitenland te hebben gewerkt en een danscarrière van tien jaar, had ik behoefte aan meer vastigheid. Met dansen kun je best goed verdienen, maar de inkomsten zijn niet stabiel. Toen de kinderen kwamen, ben ik daarover gaan nadenken. Omdat ik ooit als werktuigbouwer ben opgeleid, koos ik ook nu weer voor de techniek.

Gelijk een goede klik

Ik kwam bij Luba/SWA Procestechniek terecht, omdat zij leerwerktrajecten bieden. Na een test kwam ik door de selectie en kon ik in een leer-werktraject aan de slag bij Chemtura. Daar had ik gelijk een goede klik. Vier dagen per week was ik aan het werk, één dag naar school. Soms kwam het ook voor dat ik een week achtereen naar school moest, om een module af te ronden.

Die steun helpt wel

De begeleiding vanuit Luba/SWA Procestechniek was super. Als ik bijvoorbeeld aangaf dat de theorie op school niet voldoende in de praktijk aan bod kwam, zat Luba/SWA Procestechniek erbovenop om te bespreken of dit te verbeteren valt. Ook op momenten van twijfel, als ik het best zwaar had met de studie, stond Luba/SWA Procestechniek klaar om me te ondersteunen. Je moet het natuurlijk zelf doen, maar die steun helpt wel.