Veelgestelde vragen

 • Kan ik me bij Luba Procestechniek laten inschrijven?

  Luba Procestechniek gaat voor elke kandidaat specifiek op zoek naar de beste vacature. Wij leveren maatwerk op elke vacature. Wanneer jij echter van mening bent dat jouw profiel aansluit op onze vacatures, komen wij graag in contact met jou. Neem dan contact op via de gegevens op onze website.

 • Hoe werkt het wanneer ik als flexwerker aan de slag ga via Luba Procestechniek

  Wij informeren je graag persoonlijk over jouw rechten en plichten als flexwerker. Over praktische zaken als de loonbetaling, maar ook over de wettelijke kaders. Omdat elke uitzending maatwerk is, informeren we elke flexwerker persoonlijk over de randvoorwaarden.

 • Bemiddelt Luba Procestechniek ook in banen met uitzicht op vast dienstverband?

  Zeker. Luba Procestechniek bemiddelt zowel voor tijdelijke projecten als voor functies met (uitzicht op) vast dienstverband. Hierin zijn twee opties mogelijk:

  • Na de uitzendtermijn heeft de opdrachtgever de mogelijkheid de flexwerker zelf in dienst te nemen. Een groot deel van onze vacatures zijn voor langere tijd, met uitzicht op een vast dienstverband bij de opdrachtgever.
  • Daarnaast hebben we ook vacatures waarbij je direct bij de opdrachtgever in dienst komt. Dit noemen wij werving & selectie. Omdat wij de procesindustrie door en door kennen, weten we precies welke volgende carrièrestap bij jou past.
 • Hoe wordt mijn uurloon bepaald?

  De hoogte van het salaris komt tot stand in overleg met het bedrijf waar je aan het werk gaat. De hoogte van het uurloon is gebaseerd op het uurloon geldend in de betreffende organisatie en is afhankelijk van zaken als: het type werk, jouw werkervaring, werkpatroon en leeftijd.

 • Wat doe ik in geval van ziekte?

  Indien je ziek bent, dien je je persoonlijk, voor aanvang van de werkzaamheden en als regel vóór 09.00 uur en telefonisch, op de dag van ziekte ziek te melden bij je opdrachtgever en bij jouw contactpersoon van Luba Procestechniek. Acture BV draagt, in opdracht van Luba Procestechniek, zorg voor de uitvoering van alle wettelijke verplichtingen die voortvloeien uit het eigenrisicodrager schap Ziektewet. Acture onderhoudt contact met je aangaande de voortgang.

 • Word ik doorbetaald bij ziekte?

  Als een flexwerker arbeidsongeschikt is, heeft hij na één wachtdag recht op loondoorbetaling tot hij weer arbeidsgeschikt is of tot het einde van het contract als hij dan nog niet is hersteld. In dat laatste geval wordt de ziekmelding overgedragen aan Acture (onze private uitvoerder van de ziektewet) en ontvangt de flexwerker 70% van zijn laatste loon. De hoogte van de loondoorbetaling door Luba Procestechniek is tijdens het eerste ziektejaar 91% van het laatst verdiende loon en tijdens het tweede ziektejaar 80% van het laatst verdiende loon binnen de lopende arbeidsovereenkomst.

 • Ben ik als uitzendkracht verzekerd?

  Ja, als uitzendkracht ben je volledig sociaal verzekerd. Uitkeringen bij ziekte, werkloosheid en andere sociale verzekeringen gelden dus ook voor jou.

 • Bouw ik vakantiegeld op?

  Je hebt recht op 8% vakantiebijslag van het feitelijk loon over de gewerkte dagen, vakantiedagen en feestdagen. Conform cao wordt het vakantiegeld medio mei aan je uitbetaald.

 • Wat is kort verzuim?

  Wij reserveren kort verzuim voor bezoek aan bijvoorbeeld de tandarts of huisarts. Dankzij deze reservering kun je jouw loon aanvullen. Vergeet niet om dit bezoek vooraf bij Luba Procestechniek aan te geven.

 • Bouw ik pensioen op?

  Elke uitzendkracht die ouder is dan 21 jaar en langer dan ‘in 26 weken’ voor een uitzendbureau heeft gewerkt, moet pensioenpremie betalen. Het maakt hierbij niet uit wat voor soort contract je met ons hebt. Zelf betaal je maar een klein gedeelte, Luba/SWA Procestechniek betaalt de rest. Pensioenpremie betalen is een verplichting, ook als je het eigenlijk helemaal niet wilt. Heb je al langer dan in 26 weken voor aan ander uitzendbureau gewerkt dat bij de ABU is aangesloten, dan ga je vanaf de eerste week dat je voor ons werkt al pensioenpremie betalen. Je consulent zal daarom vaak vragen naar de laatste loonstrook van een ander uitzendbureau waarvoor je gewerkt hebt. Daar is het namelijk altijd op terug te vinden. Zelf hoef je verder niets te regelen voor je pensioen, dat doen wij voor je.

 • Welke cao is van toepassing als ik aan het werk ga via Luba Procestechniek?

  Voor onze uitzendkrachten geldt de ABU cao voor uitzendkrachten. In deze cao staat precies omschreven welke rechten en plichten je hebt als uitzendkracht en wat je van het uitzendbureau en de opdrachtgever mag verwachten, maar bijvoorbeeld ook hoe het fasensysteem werkt. 

  Je kunt een exemplaar van deze cao opvragen bij een van onze vestigingen of direct online bekijken op www.abu.nl.

 • Krijg ik feestdagen doorbetaald?

  Als je werkt als uitzendkracht via Luba Procestechniek, krijg je een feestdag doorbetaald als je die dag normaal gesproken zou werken. Het maakt daarbij niet uit hoe lang je al voor ons werkt. Wel is het zo dat je de laatste werkdag vóór de feestdag gewerkt moet hebben én de eerste werkdag er na ook moet gaan werken. Doe je dit niet, dan moet je een vakantiedag opnemen om recht te hebben op de feestdagvergoeding. Bijvoorbeeld: als je de vrijdag na Hemelvaart vrij wilt zijn, dan moet je een vakantiedag nemen om recht te hebben op de feestdagvergoeding. Op welke feestdagen je recht hebt als uitzendkracht, kun je terugvinden in artikel 58 van de cao voor Uitzendkrachten.

Expert in procestechniek!

 • Springplank naar
  een vaste baan
 • Voor technische vakkrachten
  met ambitie
 • Specialist in techniek en industrie
 • Geen opleiding: leerwerktraject